Zoek naam artiest of soort in NL, UK, DE, ES, IT of latijn

Hout ets van Alexander Francis Lydon van de Zomertortel 1890 in "History of Birds" by F.Morris

Meer afbeeldingen

Hout ets van Alexander Francis Lydon van de Zomertortel 1890 in "History of Birds" by F.Morris
€ 18,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

"A History of British Birds" werd volledig gedrukt en gebonden in het kleine North Country dorpje Driffield , waar Fawcett 's bedrijf was gevestigd en in thee kisten verscheept naar Londen. Het was meteen een doorslaand succes. De productie van "A History of British Birds" begon waarschijnlijk in 1848, ee publicatie , die meer dan zeven jaar duurde was in juni 1850 in maandelijkse delen van één shilling.
€ 18,95
Beschrijving

Details

Sinds de jaren 1979 nemen de aantallen van de zomertortel af. In gebieden waar voorheen al weinig zomertortels leefden is de soort er verdwenen. In sommige delen van het buitengebied is de terugloop tot een halt gekomen, maar in bossen zet de afname nog altijd door. Alleen in verbossende ontoegankelijke moerassen lijkt de situatie redelijk stabiel te zijn. In de periode 1998-2005 waren er zo'n 10.000 - 12.000 broedparen. In de jaren zeventig en begin jaren tachtig waren dat nog 35.000- 50000 broedparen. De zomertortel is een bijzondere duivensoort; het enige familielid dat de winter in zuidelijke streken doorbrengt. De andere duivensoorten zijn standvogels. Vele duizenden trekkende zomertortels worden in het Middellandse Zeegebied door jagers afgeschoten. Dit heeft ongetwijfeld een negatief effect, ook op de Nederlandse broedvogels.
Extra informatie

Extra informatie

Kunstenaar Alexander Francis Lydon
Staat Uitstekend
Hoogte 18 cm / 7.1 inch
Lengte 26 cm / 10.2 inch
Bron Morris, F.O. "History of Britsh Birds" vierde editie rond 1890
Lijst No
Passe-partout No
EU Namen [order] Columbiformes | [family] Columbidae | [latin] Streptopelia turtur | [UK] Turtle-Dove | [FR] Tourterelle des bois | [DE] Turteltaube | [ES] Tórtola Europea | [IT] Tortora europea | [NL] Zomertortel
Beoordelen

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.