Zoek naam artiest of soort in NL, UK, DE, ES, IT of latijn

Proceedings of the Zoological Meetings of London Part I, 1878

Proceedings of the Zoological Meetings of London Part I, 1878
€ 159,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voorliggende uitgave is bijna ongelezen met nog veel van de vouwen ongeopend. De platen zijn compleet en allen handgekleurd behoudens een van een hagedis. Bevat de volgende platen: 3 motten; 9 vogels;1 schelpen; 1 Mollusken; 1 hagedis; een totaal van 15, met ook wat prenten in de tekst.
De afmetingen zijn 160 mm bij 230 mm, pp1-288 plus lijst van publicaties.
Het voorblad is herbevestigd en heeft een scheur onder de tekst "zoological Society". Ook is de rechter beneden hoek verloren gegaan, wat ook het geval is bij de eerste pagina. Het achterblad heeft een verloren hoek, de zijkant is redelijk met de tekst leesbaar met wat verlies aan de onder en bovenzijde. Dit is een uitgave met een zachte kaft, schitterende platen en meer dan 130 jaar oud en verbazend goed bewaard gebleven.
OF
Beschrijving

Details

Proceedings of the scientific meetings of the Zoological Society of London, in het jaar 1878. Deel 1 bevat artikelen voor Januari en Februari. The Zoological Society vergaderingen waren een gelegenheid voor de leden om artikelen te lezen over de eigen exotische dierenverzameling en algemene onderwerpen betreffende natuur geschiedenis. Met name de rapporten van de wereldwijde expedities die werden gesponsord door de leden werden besproken. De expedities werden uitgevoerd om nieuwe en onbekende soorten te vinden. De belangrijkste onderwerpen waren vogels, zoogdieren, vlinders, schelpen, insecten en reptielen. Veel van deze nieuwe soorten werden op de handgekleurde platen weergegeven en voornamelijk getekend door Smit en Keulemans, soms ook door Joseph Wolf. De bijeenkomsten werden ieder kwartaal gehouden en volledig gerapporteerd met de platen in de boeken van de sociëteit die voor alle leden beschikbaar waren. Omdat de kaft altijd van papier was, de oplage klein en de platen van uitzonderlijke kwaliteit zijn er nog weinig originelen beschikbaar. De platen konden, op bestelling en duurder met of (gedeeltelijk) zonder kleuren worden aangeschaft. Alle platen in deze uitgave zijn van Smit en allen, zo ook de leesbare en interessante tekst, zijn in uitzonderlijk goede conditie.
Beoordelen

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.