Zoek naam artiest of soort in NL, UK, DE, ES, IT of latijn

Lithografie van een Kleine Alk door R. Bowdler Sharpe 1896

Meer afbeeldingen

Lithografie van een Kleine Alk door R. Bowdler Sharpe 1896
€ 12,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Richard Bowdler Sharpe (1847-1909) was een Britse zooloog. Sharpe werd geboren in London en studeerde in Brighton, Peterborough and Loughborough. Op zestienjarige leeftijd ging hij werken voor Smith & Sons in London. In 1864 bracht hij zijn eerste ornithologische boek uit, "the Monograph of the Kingfishers" (1868-71). In 1867 werd hij benoemd tot "librarian of the Zoological Society", op voorspraak van Osbert Salvin en Philip Sclater. Na de dood van George Robert Gray in 1872 voegde hij zich bij het Brits Museum als een "Senior Assistant in the Department of Zoology", verantwoordelijk voor de vogel collectie.
€ 12,95
Beschrijving

Details

Lloyd's "Natural History" omvat 16 volumes gedrukt door Messrs Wyman & Sons Ltd. De lithografieen die wij hier aanbieden werden ontleend aan het volume van "the Hand-book of the British Birds", getekend door R. Bowdler Sharpe.

De kleine alk (Alle alle) behoort tot de alken en is verwant aan de meer bekende papegaaiduiker. Deze zeer kleine zeevogel komt voor in het Noordpoolgebied en het noordelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan. De soort broedt in kolonies in rotsachtige kustgebieden. In nederland is de Kleine Alk een onregelmatige gast. Met name tijdens en na noordwesterstormen wordt de Kleine Alk aan de Nederlandse kusten gezien. Sommige jaren kan dit invasie-achtige proporties aannemen als grote aantallen langs de kusten verblijven. Bij hevige stormen, vooral in november, kan de soort soms ver landinwaarts worden geblazen.
Extra informatie

Extra informatie

Kunstenaar R. Bowdler Sharpe
Staat Uitstekend
Hoogte 12 cm / 4.7 inch
Lengte 18 cm / 7.1 inch
Bron Lloyd's Natural History 1896-1897
Lijst No
Passe-partout No
EU Namen CHARADRIIFORMES | [family] Alcidae | [latin] Alle alle | [UK] Little Auk | [FR] Mergule nain | [DE] Krabbentaucher | [ES] Mergulo marino | [NL] Kleine Alk
Beoordelen

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.