Zoek naam artiest of soort in NL, UK, DE, ES, IT of latijn

Lithografie van een Zeekoet door R. Bowdler Sharpe 1896

Meer afbeeldingen

Lithografie van een Zeekoet door R. Bowdler Sharpe 1896
€ 12,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Lloyd's "Natural History" omvat 16 volumes gedrukt door Messrs Wyman & Sons Ltd. De lithografieen die wij hier aanbieden werden ontleend aan het volume van "the Hand-book of the British Birds", getekend door R. Bowdler Sharpe.
€ 12,95
Beschrijving

Details

Richard Bowdler Sharpe (1847-1909) was een Britse zooloog. Sharpe werd geboren in London en studeerde in Brighton, Peterborough and Loughborough. Op zestienjarige leeftijd ging hij werken voor Smith & Sons in London. In 1864 bracht hij zijn eerste ornithologische boek uit, "the Monograph of the Kingfishers" (1868-71). In 1867 werd hij benoemd tot "librarian of the Zoological Society", op voorspraak van Osbert Salvin en Philip Sclater. Na de dood van George Robert Gray in 1872 voegde hij zich bij het Brits Museum als een "Senior Assistant in the Department of Zoology", verantwoordelijk voor de vogel collectie.

Zeekoeten, de naam zegt het al, zijn echte zeevogels die zelden of nooit in het binnenland te zien zijn. Hun hele leven verblijven ze op zee en alleen om te broeden komen ze aan land. Het leven op zee brengt ook een gevaar met zich mee: olie. Omdat zeekoeten ook regelmatig op het water verblijven om te rusten of voedsel te zoeken, vallen ze meer dan andere soorten ten prooi aan olie. In opvangcentra voor olieslachtoffers worden dan ook de meeste zeekoeten binnengebracht. Helaas, gaan ondanks de goede schoonmaakbedoelingen veel zeekoeten dood. Het verenpak is dan toch te beschadigd en de olie is ook al in de luchtwegen terecht gekomen.
Extra informatie

Extra informatie

Kunstenaar R. Bowdler Sharpe
Staat Uitstekend
Hoogte 12 cm / 4.7 inch
Lengte 18 cm / 7.1 inch
Bron Lloyd's Natural History 1896-1897
Lijst No
Passe-partout No
EU Namen CHARADRIIFORMES | [family] Alcidae | [latin] Uria aalge | [UK] Guillemot | [FR] Guillemot marmette | [DE] Trottellumme | [ES] Arao comun | [NL] Zeekoet
Beoordelen

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.